Skrivet 22 jun 2018

Bergman i Sverige - fem kartor till Ingmar Bergmans världar

Med anledning av Bergmanåret 2018 producerar Stiftelsen Ingmar Bergman fem klassiska kartor som distribueras fristående och även samlade i en exklusiv box.
Bergman i Stockholm, Bergman i Uppsala, Bergman på Fårö, Bergman i Dalarna och Bergman i Skåne erbjuder en guide till de viktigaste platserna i Bergmans Sverige och innehåller information på svenska, engelska och tyska.

Filmskaparen, teaterregissören och författaren Ingmar Bergman (1918–2007) är en av världens mest kända svenskar. Bilden av Sverige är för många människor världen över den bild Bergmans filmer visar upp. De här kartorna är till för den som vill gå i Bergmans fotspår, se var han levde och arbetade, var hans filmscener är inspelade, eller lära sig mer om några platser som förknippas med hans liv och verk. Det finns fem olika Bergmankartor: Fårö, Dalarna, Skåne, Stockholm och Uppsala. Välkommen till Bergman i Sverige.

Kartorna Bergman i Sverige är klassiska vikta papperskartor som ges ut i samband med Bergmanåret 2018, då Ingmar Bergman skulle ha fyllt 100 år. Istället för att lyfta de självklara turistmålen ligger fokus här på viktiga platser i Ingmar Bergmans liv - barndomen med sommarnöje i Dalarna och mormors hus i Uppsala, inspelningsplatser på Fårö och Ornö, bostäder i Stockholm och Malmö.
De lokala kartorna delas ut gratis på på olika platser på respektive ort. Boxen med alla fem kartor kommer att finnas till försäljning där kartor finns och kan beställas av återförsäljare via Stiftelsen Ingmar Bergman.

Fräulein Design står för formgivningen och Gabriella Agnér för illustrationerna.
 

Beställningar

För mer information om kartorna, inköp av samlingsboxen samt distribution av Bergman i Stockholm, vänligen kontakta:
Åsa Jacobsson, Stiftelsen Ingmar Bergman
asa.jacobsson@ingmarbergman.se
+46 (0)76 116 42 17

För  frågor om distribution av Bergman på Fårö, vänligen kontakta:
Cristina Ribeiro, Bergmancenter
cristina.ribeiro@bergmancenter.se
+46 (0)76 160 65 89

För  frågor om distribution av Bergman i Dalarna, vänligen kontakta:
Jonna Matz Fischer
jonna.matz@visitdalarna.se
+46 (0)10-600 29 19

För  information distribution av Bergman i Skåne, vänligen kontakta:
Camilla Larsson, Film i Skåne
camilla@lulas.se
+46 (0)708 423980

För  information distribution av Bergman i Uppsala, vänligen kontakta:
John Ringh, Destination Uppsala
John.Ringh@destinationuppsala.se