Skrivet 19 nov 2017

Fanny och Alexander i julskyltning

NK i Stockholm och Göteborg startar firandet av Bergmanåret lite i förväg genom att tolka Fanny och Alexander i sin traditionella julskyltning.

- Jag har sett många adaptioner av Fanny och Alexander på scen och kan säga att det här är en av de finaste visuella tolkningarna jag har sett. Det är en sak att göra en pjäs på flera timmar men att fånga essensen av det här verket i några skyltfönster som NK och JoAnn Tan Studios har gjort är imponerande, säger Jan Holmberg, vd för Stiftelsen Ingmar Bergman.

Fanny och Alexander drömmer.

- Vi är mycket glada att vi har fått möjligheten att fritt tolka de fantastiska julscenerna från filmen Fanny och Alexander i våra skyltfönster. Att kunna främja Sveriges kulturarv i både Stockholm och Göteborg är något vi är oerhört stolta över och ser att detta stärker NK:s position som en kulturell och kommersiell teater, säger Daniel Stipich, marknadschef på Nordiska Kompaniet.

Alexander under julbordet.

Om Bergmanåret, #Bergman100
2018 är det hundra år sedan Ingmar Bergman föddes. Han är en av världens främsta filmregissörer genom tiderna och även en enastående författare och legendarisk teaterregissör. Efter hans bortgång 2007 är Bergman dessutom en av Skandinaviens mest spelade dramatiker. Ingmar Bergman föddes i Uppsala den 14 juli 1918 och hundraårsjubileet, som påbörjas hösten 2017 och pågår under hela 2018, kommer att uppmärksammas och firas världen över med teateruppsättningar, utställningar, filmretrospektiv, dokumentärer, bokutgivningar och festivaler.